Borstvoeding & kinderopvang. Gaat dat samen?

Borstvoeding en kinderopvang

Deel dit bericht

Borstvoeding is een bijzonder en intiem moment tussen moeder en kind, maar hoe zit het wanneer het tijd is voor kinderopvang? Gelukkig kunnen borstvoeding en kinderopvang uitstekend samengaan, wij moedigen dit zelfs aan. Hieronder lees je hoe het werkt en waar je als ouder rekening mee moet houden.

Afgekolfde Moedermelk meegeven Als je ervoor kiest om borstvoeding te blijven geven wanneer je kindje naar de kinderopvang gaat, kan afgekolfde moedermelk worden meegegeven. Zorg ervoor dat de moedermelk is verpakt in zakjes of flesjes, voorzien van de datum waarop het is afgekolfd, en de voor- en achternaam van je kindje. Op de groep wordt gezorgd voor de opslag van de moedermelk, meestal achterin de koelkast, of je kunt het rechtstreeks aan de pedagogisch medewerker geven. Zij zorgen ervoor dat de melk veilig wordt opgewarmd en aan je kindje wordt gegeven.

Voeden op de Groep Als je de mogelijkheid hebt en je je er comfortabel bij voelt, kun je er ook voor kiezen om je kindje op bij ons op de locatie te voeden. Het kan echter zijn dat je kindje het moeilijk vindt om afscheid te nemen na de voeding. Het is daarom belangrijk om hier begrip voor te hebben en te zorgen voor een rustige overgang.

Extra Melk Meegeven Het is altijd verstandig om een beetje extra moedermelk mee te geven, mocht er iets onverwachts gebeuren zoals vertraging, morsen of spugen. Op die manier weet je zeker dat er voldoende melk beschikbaar is voor je kindje, zelfs in onvoorziene situaties.

Kortom, borstvoeding en kinderopvang kunnen uitstekend samengaan. Bij ons staan we klaar om je te ondersteunen en te zorgen dat dit proces soepel verloopt. Als je nog vragen hebt of specifieke wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Overig nieuws