Zomerkamp 2023

Zomerkamp KCA Kindercentrumalmere

Deel dit bericht

Wilde zwijnen spotten, klimmen in het klimbos om vervolgens de dag af te sluiten met lekkere marshmallows boven het kampvuur. Zomaar een greep uit de activiteiten die de kinderen van RIANT kinderopvang (voorheen KinderCentrumAlmere) hebben beleefd tijdens het zomerkamp.

Jaarlijks zomerkamp                                                                                                                                                 Sinds 2012 organiseert KCA elk jaar een zomerkamp voor de kinderen van de buitenschoolse opvang. “We kregen dit jaar zoveel aanmeldingen voor het zomerkamp, dat we zelfs twee keer met verschillende groepen op zomerkamp zijn geweest. Niet alleen een onvergetelijke avontuur voor de kinderen maar ook voor ons als pedagogische medewerkers” vertelt Michiel van Emous, bso medewerker van De hooiberg. “Een week lang hebben we allerlei spannende activiteiten ondernomen op een prachtige locatie middenin het heide- & bosgebied van Hoog Soeren (vlakbij Apeldoorn)”.

Sportieve activiteiten                                                                                 

Zomerkamp kindercentrumalmere Bso 2023

Zomerkamp 2023 Kindercentrumalmere

Mick vervolgt: “De dag begon vol energie met een aantal sportieve activiteiten. We begonnen in het klimbos. Na onze instructie klommen de eerste dappere avonturiers de boom in. Er waren momenten waarop het evenwicht bewaren moeilijk was en hoogtevrees de kop opstak. Maar na elke keer dat ze een hindernis overwonnen, groeide hun zelfvertrouwen. Super mooi om te zien!”. Ze hebben de dag vervolgens afgesloten met een lekkere frisse duik in het water van recreatiegebied Bussloo.

Naast de klimavonturen zijn ze wild gaan spotten in Hoog Soeren, waar ze op zoek gingen naar wilde dieren zoals damherten, zwijnen en edelherten. Gewapend met verrekijkers en notitieblokjes waren ze klaar voor het avontuur. Vanuit het bezoekerscentrum zijn ze gaan wandelen naar het wildpark waar ze aankwamen bij de wildobservatieplaats. “Ssst, zachtjes fluisteren!” zei Leo van Belzen. En al snel werd iedereen stil, waarna ze de eerste dieren konden spotten.

Na een succesvolle zoektocht in Hoog Soeren, besloten ze nog een ander avontuur aan onze lijst toe te voegen: een bezoek aan Apenheul. Hier werden ze begroet door de vrolijke aapjes.

Tijd om te chillen
Maar het zomerkamp bood niet alleen avontuurlijke activiteiten. Er was ook tijd voor ontspanning. Samen nasi koken, Levend Stratego en springen op de springkussens. Het hoogtepunten van de week was de bonte avond op donderdagavond. De kinderen mochten hun dansjes en kunstjes op het podium vertonen, wat resulteerde in veel lachende gezichten en een levendige sfeer. Eén ding is duidelijk, de kinderen zijn thuis gekomen van het zomerkamp vol met mooie verhalen en nieuwe vriendschappen!

BSO activiteiten                                                                                                                                             Natuurlijk waren er tijdens de zomervakantie, naast het zomerkamp nog veel meer toffe activiteiten te beleven. Zo hadden ze een gevarieerd programma samengesteld dat bol stond van avontuur en plezier. Zoals spannende speurtochten in het bos, vlotten bouwen en gezellige kookactiviteiten in de Duinhal. Zo leuk om te zien hoe de kinderen trots zaten te smullen van hun zelfgemaakte groentesoep met stokbrood en fruitsalade.

Er viel nog veel meer te beleven tijdens de zomervakantie. Zo konden de kinderen mee op diverse andere toffe uitjes zoals naar Oud Valkeveen, Julianatoren, Geofort, Linneaushof en Orchideeënhoeven.

Kortom, het was een zomer vol spannende avonturen en onvergetelijke herinneringen. Kom je snel een keertje bij ons kijken?

Overig nieuws