Bso Iepenstraat – Parkwijk

IKC Pirouette is een samenwerking tussen basisschool Pirouette in Parkwijk en RIANT kinderopvang (RIANT). Vanaf begin 2023 vormen zij een Integraal KindCentrum(IKC) en zal IKC Pirouette bso-opvang aanbieden voor kinderen van 4-13 jaar. Ook hebben wij eind 2023 een kinderdagverblijf geopend in de school. RIANT heeft ruim tien jaar ervaring in het bieden van kinderopvang.  We werken daarnaast veel samen met diverse scholen. Vaak is dit in de vorm van een Integraal Kindercentrum (IKC).

Hoi, ik ben Daphne Blom

Locatiemanager van kinderdagverblijf Iepenstraat & Mercuriusstraat.

Zowel RIANT Mercuriusstraat als Iepenstraat is als een warm bad voor ouders, kinderen en medewerkers. Ze kunnen bij mij terecht voor een luisterend oor of een gezellig praatje.

Contactgegevens

Algemene informatie

RIANTd is in 2011 gestart in Almere Poort en heeft daar inmiddels meerdere locaties als het om buitenschoolse opvang gaat. Inmiddels zijn de vleugels uitgeslagen naar Nobelhorst, Lelystad en nu ook Parkwijk. Daar is de samenwerking met kbs Pirouette aangegaan en bouwen we aan een Integraal KindCentrum (IKC).

Klik hier voor meer informatie over de school.

Praktische informatie

Aangeboden op: alle dagen
Leeftijd:

  • Kleutersport bso: vanaf 4 jaar
  • bso Sport: vanaf 6 jaar
  • Musical/Dans/Theater: vanaf 4 jaar

Benodigdheden:

  • (Kleuter)Sport bso: sportkleding en – schoenen

Voor wie?

De bso’s zijn voor alle schoolgaande kinderen van IKC Pirouette en ook van nabijgelegen scholen in Parkwijk toegankelijk. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Voorschoolse opvang

Jouw kinderen zijn vanaf 7.00 uur welkom voor een lekker ontbijt. Wij zorgen ervoor dat ze begeleid en op tijd op school zijn.

Vakanties en studiedagen

De bso is tijdens vakanties en studiedagen van school de hele dag geopend. In de vakanties organiseren wij leuke uitjes en activiteiten voor de kinderen. Ook is er ieder jaar een zomerkamp in de grote vakantie.

Warme maaltijd

Aan het einde van de middag eten de kinderen met elkaar een warme maaltijd, die gratis door ons wordt verzorgd. Deze maaltijd wordt dagelijks vers bereid in de professionele keuken van RIANT.

Ons bso-aanbod

We bieden vanaf 3 april drie mogelijkheden voor naschoolse opvang, te weten:

  • bso Sport
  • bso Kleutersport
  • bso Musical, Dans en Theater

KCA heeft met de bso (Kleuter)Sport tot doel kinderen onder professionele begeleiding te laten bewegen en een basis te leggen voor een verdere sportieve ontwikkeling. Het uiteindelijke doel is dat kinderen meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing krijgen en zelfstandiger worden; ‘lekker in hun vel zitten’. Maar ook doelen als ontwikkelen zelfbeheersing en zelfstandigheid spelen hierbij een rol. Daarnaast leren de kinderen samen te werken.

Bij de bso Musical/Dans/Theater leert de professionele docente de kinderen spelenderwijs en ieder op zijn of haar eigen niveau kennis te maken met muziek, toneelspel en dans uit bekende musicals. Zo bouwen ze het vertrouwen op om iets te presenteren aan het publiek.

Begeleiding en Omgeving

In het IKC zijn mooie ruimtes aanwezig om de thema bso’s tot werkelijkheid te laten komen. Zo is er voor de bso Musical/Dans/Theater een zaal met een toneeldecor en audio-ondersteuning, waar de kinderen naar hartenlust hun talenten kunnen oefenen en presenteren (aan de ouders tijdens een minivoorstelling).

De sporters kunnen terecht in de twee sportzalen in de school, waarbij de kinderen van 4-6 jaar met elkaar in de kleine zaal sporten en de oudere kinderen vanaf 6/7 jaar in de grote sportzaal hun sportieve prestaties kunnen laten zien. Wij zorgen uiteraard voor uitdagende materialen en diversiteit in de sportactiviteiten.

Extra informatie

’s Middags begeleiden we de kinderen van school naar de bso (nso). Onze pedagogische medewerkers staan in duidelijk herkenbare RIANT-kleding op het schoolplein en zorgen ervoor dat ze elk kind meenemen. 

Voor hun veiligheid en herkenbaarheid, krijgen de kinderen op het schoolplein een hesje van RIANT aan. Daarna brengen onze pedagogische medewerkers ze naar de betreffende thema bso. Daar is het tijd om eerst wat te drinken en te eten om vervolgens lekker aan de slag te gaan met wat voor hen op het programma staat. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke warme maaltijd. En dan is het nog even gezellig spelen totdat ze weer naar huis gaan.