Bso Handvaardigheid & Techniek

Creatief aan de slag onder professionele begeleiding.

Werkstukken maken en mogelijkheden ontdekken van het werken met verschillende materialen, zoals hout, verf en stoffen/wol.

Hoi, ik ben Rick van Gijzel

Manager bso Almere en Lelystad

Van vrij zwemmen tot dansen en van outdoor tot koken; samen met ons enthousiaste team zorgen we ervoor dat de kinderen zich geen moment vervelen.

Contactgegevens

Algemene informatie

Kinderen die creatief zijn, graag knutselen en met hun handen werken, zullen het bij Handvaardigheid & Techniek erg naar hun zin hebben. Zij leren werken met verschillende technieken en materialen. De thema’s waaraan de kinderen werken zijn heel divers, van het maken van vogelhuisjes, windlichtjes van klei of het maken van knuffels. Kinderen leren op deze manier hun creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen.

Begeleiding en omgeving

In een speciaal ingericht lokaal in Duin (boven supermarkt Plus Duin) staan goede werktafels, waaraan de kinderen kunnen zitten om aan de slag te gaan met hun werkstuk. De pedagogisch medewerker(s) stimuleren hen en helpen ze waar nodig op weg. Zij hebben zelf ook een grote passie voor dit thema. Er zijn allerlei materialen en apparatuur om de verschillende technieken uit te kunnen voeren. Op deze locatie zijn ook de thema’s Koken & Bakken, Outdoor en Entertainment gevestigd. Buiten zijn voldoende speelmogelijkheden.

RIANT bso handvaardigheid Almere

Extra informatie

’s Middags begeleiden we de kinderen van school naar de bso (nso). Onze pedagogische medewerkers staan in duidelijk herkenbare RIANT-kleding op het schoolplein en zorgen ervoor dat ze elk kind meenemen. 

Voor hun veiligheid en herkenbaarheid, krijgen de kinderen op het schoolplein een hesje van RIANT aan. Daarna brengen onze pedagogische medewerkers ze naar de betreffende thema bso. Daar is het tijd om eerst wat te drinken en te eten om vervolgens lekker aan de slag te gaan met wat voor hen op het programma staat. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke warme maaltijd. En dan is het nog even gezellig spelen totdat ze weer naar huis gaan.