Bso Galjoen – Lelystad

Integraal Kindcentrum (IKC) Toermalijn is het jongste samenwerkingsverband dat RIANT met de basisschool is aangegaan. Vanaf het schooljaar (2022-2023) bieden wij buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 4-13 jaar. Opvang is mogelijk voor alle kinderen die in de nabijheid van de Toermalijn op een basisschool zitten.

Hoi, ik ben Lianne de Jager

Locatiemanager van RIANT Galjoen & Wold

Wat het werken met kinderen voor mij leuk maakt is dat je dicht bij hun ontwikkeling staat en ze ziet groeien.

Contactgegevens

Ons aanbod

Voor bso RIANT Galjoen bieden wij de volgende mogelijkheden:

 • bso Sport
 • bso Vrijzwemmen
 • Chill bso
 • bso Outdoor

Bso sport en zwemmen wordt in De Koploper in Lelystad aangeboden. De Chill bso is in de school van de Toermalijn. Daarnaast bieden wij ook voorschoolse opvang en opvang in vakantieweken.

Sinds begin januari 2024 bieden we ook Bso outdoor activiteiten aan bij de Scouting van John F. Kennedy in Lelystad.

Praktische informatie

De bso’s zijn alle dagen geopend.

Leeftijd:

 • Chill bso: vanaf 4 jaar
 • Sport bso: vanaf 4 jaar
 • Zwem bso: vanaf 6 jaar en in het bezit van zwemdiploma A
 • Bso Outdoor: vanaf 8 jaar in het bezit van zwemdiploma

Benodigdheden:

 • Sport bso: sportkleding en – schoenen
 • Zwem bso: zwemkleding, handdoek, douchegel en eventueel shampoo
 • Outdoor Bso: zwemkleding, handdoek, sportkleding en – schoenen.

Voor meer informatie over de school, klik hier

Begeleiding en omgeving Sport, Vrijzwemmen & Outdoor

De begeleider bij bso sport is een bekwame sportdocent of een pedagogisch medewerker met de bevoegdheid sport en bewegen. Hij of zij coördineert de sportactiviteiten. Het sporten wordt aangeboden in de sportzaal van De Koploper waar alle benodigde materialen in grote verscheidenheid aanwezig zijn.

De juffen of meesters die de zwem bso begeleiden zijn zelf ook gek op water en zwemmen mee. Daarnaast houden ook de aanwezige badmeesters toezicht. De Koploper is een uitdagend zwembad met diverse attracties, zoals een snelle en lange glijbaan, piratenbad, een stroomversnelling, een gewoon bad en een bubbelbad. Zomers kunnen de kinderen ook zwemmen in het buitenbad.

Ook onze activiteiten op bso Outdoor worden begeleidt door bekwame sportdocenten die passie en ervaring hebben met outdoor activiteiten. We maken hiervoor gebruik van het prachtige scouting terrein van John F. Kennedy in Lelystad.

Op onze bso Outdoor nemen we avontuur serieus, en dat betekent dat we niet alleen op ons vertrouwde scouting terrein blijven. Maar ook op ontdekkingstocht gaan in de bosrijke omgeving rondom het scouting terrein.

Zo gaan we mountainbiken over de kronkelende paden, dobberen op een vlot over het water, en klimmen tussen de bomen. Het zijn slechts enkele van de geweldige avonturen die onze kinderen beleven terwijl ze de natuur omarmen.

Onze Bso Outdoor staat garant voor spannende activiteiten die niet alleen het avontuurlijke hart van de kinderen sneller laten kloppen, maar ook hun band met de natuur versterken.

Voorschoolse opvang

Jouw kinderen zijn vanaf 7.00 uur welkom voor een lekker ontbijt. Wij zorgen er vervolgens voor dat ze op tijd op school zijn.

Vakanties en studiedagen

De bso is tijdens vakanties en studiedagen van school de hele dag geopend. In de vakanties organiseren wij leuke uitjes en activiteiten voor de kinderen. Ook is er ieder jaar een zomerkamp in de grote vakantie.

Lekker ontspannen op de Chill bso

Liever uit school een boekje lezen, een tekening maken of even helemaal niets? Ook dat kan bij de Toermalijn op de Chill bso. Naast sporten of zwemmen bieden wij de mogelijkheid om een middagje te spelen. Dit kan in een aparte ruimte in de school, waar een groot aanbod is van spelmaterialen.

Vakanties en studiedagen

De bso is tijdens vakanties en studiedagen van school de hele dag geopend. In de vakanties organiseren wij leuke uitjes en activiteiten voor de kinderen.

Voorschoolse opvang

Naast naschoolse opvang is het ook mogelijk om voorschoolse opvang af te nemen. Dit bieden wij vanaf 07.00 uur aan. De kinderen krijgen een gezond ontbijt aangeboden (broodmaaltijd en drinken) en we zorgen ervoor dat ze op tijd op school zijn.

Warme maaltijd

Aan het einde van de middag gaan de kinderen terug naar de Toermalijn om daar met elkaar te genieten van een warme maaltijd (gratis).

Kinderdagverblijf

Vanaf 1 januari 2023 is ook een kinderdagverblijf geopend. Klik hier voor meer informatie.

Extra informatie

Het verblijf, eten en drinken, uitjes en activiteiten kun je afnemen met je standaard bso uren, welke je kan aanvullen met vakantietegoed of door betaling achteraf per factuur. We rekenen in totaal 11 uur per dag x 5 dagen (ma t/m vrij). Zoals je gewend bent van ons. Wij maken op verzoek graag een berekening voor je!