RIANT Iepenstraat –Parkwijk

IKC Pirouette is een samenwerkingsverband tussen basisschool Pirouette in Parkwijk en RIANT kinderopvang (RIANT). Per september 2023 hebben wij in de school ons kinderdagverblijf geopend. Er zijn twee groepen van 0-2 jaar en van 2-4 jaar.

Hoi, ik ben Daphne Blom

Locatiemanager van kinderdagverblijf Iepenstraat & Mercuriusstraat.

Zowel RIANT Mercuriusstraat als Iepenstraat is als een warm bad voor ouders, kinderen en medewerkers. Ze kunnen bij mij terecht voor een luisterend oor of een gezellig praatje.

Contactgegevens

Algemene informatie

RIANT kinderopvang heeft al vele jaren ervaring met kinderopvang in Almere. Gestart in Almere Poort waar nu drie kdv’s zijn en door de jaren heen zijn ook locaties geopend in Parkwijk, Nobelhorst en in Lelystad.

Daarnaast werken wij ook veel samen met scholen, zowel in Poort, Parkwijk, Nobelhorst en in Lelystad. Meestal uit deze samenwerking zich in Integraal KindCentrum (IKC).

Groepen

Het kinderdagverblijf

Binnen spelen, knutselen en bouwen de kinderen naar hartenlust aan de tafel, waarna ze vervolgens lekker buiten gaan uitwaaien op het ruime buitenplein. Er wordt vrolijk gefietst en gerend en hier en daar zelfs een pirouetje gemaakt!

Wij vinden het belangrijk dat kinderen kunnen spelen, leren en vrienden maken. Daarnaast bieden wij unieke opvang op sfeervolle locaties. Elke dag zijn er verse warme maaltijden uit onze eigen keuken.

Het bieden van een vertrouwde en veilige omgeving vinden wij erg belangrijk, daarom werken wij zoveel mogelijk met dezelfde vertrouwde gezichten op de groep. Daarnaast volgen we het “Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar”. Vanuit deze basis biedt ons kindercentrum leer- en ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte voor verschillen in ontwikkeling.

Werk en kinderen combineren

Onze kinderopvang is een aanvulling op de gezinsopvoeding waardoor je als ouder de mogelijkheid hebt om je werk en kinderen te combineren.

In de school IKC de Pirouette in Almere Parkwijk zijn twee ruimtes verbouwd volgens de vereiste (kwaliteits)normen. Het zijn prachtige, lichte en sfeervolle groepen geworden voor de opvang van kinderen tussen de 0 en 4 jaar. Daarnaast is er ook een aparte ruimte waar de kinderen kunnen slapen.