RIANT Mercuriusstraat

RIANT Mercuriusstraat, ook wel voorheen ‘De Boerderij’ genoemd, is de locatie waar het allemaal begon voor RIANT kinderopvang. Een locatie die direct een warm en huiselijk gevoel oproept zodra je binnenstapt. Nog steeds zijn we heel trots op deze locatie in de stijl van een West-Friese boerderij.

Hoi, ik ben Daphne Blom

Locatiemanager van kinderdagverblijf Iepenstraat & Mercuriusstraat.

Zowel RIANT Mercuriusstraat als Iepenstraat is als een warm bad voor ouders, kinderen en medewerkers. Ze kunnen bij mij terecht voor een luisterend oor of een gezellig praatje.

Contactgegevens

Algemene informatie

Het begrip ‘boerderij’ hebben we niet alleen geprobeerd in de bouw te verwerkelijken maar ook in onze inrichting en het speel- en leerplan. In een een huiselijke omgeving bezorgen wij de kinderen een fijne dag. In de boerderij zijn vier verschillende (leeftijds)groepen. In het huisje naast de boerderij hebben we een aparte babygroep.

Onze visie is dat kleine kinderen in een gezellige, huiselijke omgeving moeten kunnen spelen, ontdekken, leren en vrienden maken. Wij bieden iets extra’s, naast de gezinsopvoeding.

Groepen

De Omgeving

RIANT Mercuriusstraat vind je in het Homeruskwartier aan de Mercuriusstraat. Bij binnenkomst kom je in een ruime garderobe/hal met kinderklepbanken en ouderwetse kapstokken. De kleuren zijn de rustige boerderijkleuren van toen: stopverfgroen en zacht wit. Via de garderobe/hal kom je in de centrale hal, waar je in de koffiehoek even een kopje koffie of thee kunt pakken (voor onderweg). Naast de deuren naar de groepsruimtes, zijn de kleine ramen voor de peuters en kleuters. Zij hebben hun ‘eigen zwaairaam’.

Dieren

Buiten is een echte hooiberg en hebben we ook kippen, konijnen en parkietjes. Op deze manier kunnen de kinderen betrokken worden bij de verzorging van dieren. Vlakbij De Boerderij staan onze pony’s in de wei, waar we af en toe een bezoekje brengen met de kinderen.